Εκδηλώσεις μνήμης στη Γλυφάδα για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
Την Κυριακή 24 Μαϊου στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Πόντου (πρώην Κονίτσης).
Εν τω μεταξύ, με πρωτοβουλία της επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 Μαΐου 2026, στην Ολομέλεια του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, συζήτηση με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων. Η συζήτηση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει γραφτεί στις πλέον μελανές σελίδες της ιστορίας. Η διεθνής αναγνώρισή της θα γραφτεί στις λαμπρότερες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας συνεχίζεται και έχουμε όλοι βαθιά πίστη ότι θα είναι νικηφόρος», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
«Όλοι εμείς στην Ένωση Ποντίων Γλυφάδας, που ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή ήδη από τον Δεκέμβριο του 2024, αισθανόμαστε σήμερα δικαιωμένοι και βαθιά συγκινημένοι. Έχουμε ακόμη να πετύχουμε πολλά. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι την ουσιαστική και διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» Κυριάκος Τιλγκερίδης