Γραμμή Δημότη: 15464

Γραμμή Δημότη: 15464

Ημερομηνία

Μαρ 15 2026
Expired!

Χρόνος

19:30 - 19:30

«‘Ένα σφηνάκι βότκα κύριε Τσέχωφ;» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών»

📍Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μ.Μερκούρη» (Γ.Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123)
📆 Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαρτίου ⏰️ 7:30 μ.μ. / Είσοδος Ελεύθερη
Μια υπέροχη θεατρική πρόταση για το Σαββατοκύριακο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών», υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας. Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου παρουσιάζει 11 μικρά θεατροποιημενα διηγήματα του Άντον Παύλοβιτς Τσέχωφ σε σκηνοθεσία – διδασκαλία της Πολυτίμης Κανέλλου. Πρόκειται για 11 διαμαντάκια, υπό τον γενικό τίτλο: «‘Ένα σφηνάκι βότκα κύριε Τσέχωφ;».
👉 Δυο λόγια από την Πολυτίμη Κανέλλου:
Ο Ρώσος γιατρός, ανθρωπιστής, θεατρικός συγγραφέας Άντον Παύλοβιτς Τσέχωφ (1860 – 1904), πατέρας του ψυχολογικού και κοινωνικού ρεαλισμού, παρακολουθεί με καλοσύνη, ευγένεια και συμπόνια τη συμπεριφορά των καθημερινών ανθρώπων σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, φωτίζοντας αυτές τις «φέτες ζωής», όπως τις ονομάζει ο Εμίλ Ζολά, με πικρό και λεπτό χιούμορ.
Μέσα από τα μονόπρακτά του και τα μεγάλα έργα του σε συνεργασία με τον σπουδαίο Στανισλάφσκυ και το Θέατρο Τέχνης στη Μόσχα , μίλησε για το μικρό και το ασήμαντο γιατί σ΄αυτό διέκρινε το σημαντικό, το εξαίσιο, το αληθινό και το αιώνιο, μίλκησε για την πίστη στον άνθρωπο και στο καλύτερο μέλλον. Η αξία του Τσέχωφ, όπως αναφέρει ο Λέων Τολστόι, είναι ότι τα έργα του τα νιώθουν όλοι οι άνθρωποι.

The event is finished.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *