Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από τον Δήμο Γλυφάδας

Αγάπη, συμπαράσταση, στήριξη στις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε βρίσκουν οι πολίτες που τηλεφωνούν καθημερινά στο πενταψήφιο του 15464 του Δήμου Γλυφάδας και ζητούν να συνδεθούν με ψυχολόγο. Είναι μια νέα υπηρεσία την οποία καθιέρωσε εδώ και ένα μήνα ο δήμος, για να στηρίξει όχι μόνο υλικά -όπως πάντοτε κάνει- αλλά και ψυχικά και συναισθηματικά ανθρώπους κάθε ηλικίας, που βλέπουν τώρα την καθημερινότητά τους να αποκτά νέα χαρακτηριστικά και είναι λογικό και αναμενόμενο να προβληματίζονται, να αγχώνονται, να ανησυχούν. Η νέα πραγματικότητα με την οποία μας έχει φέρει αντιμέτωπους η εμφάνιση του κορωνοϊού συνοδεύεται από βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και στον τρόπο ζωής μας και απαιτείται χρόνος και τρόπος για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.
Με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ανέλαβε την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία της εν λόγω τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας. Στελεχώνεται από καταρτισμένους ειδικούς ψυχικής υγείας από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης και εθελοντές με την απαραίτητη, εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση.
«Η κρίση που βιώνουμε επηρεάζει πολυπαραγοντικά τις ζωές μας. Δεν θα μπορούσαμε να μη λάβουμε υπόψη μας και τις επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία, γι αυτό δημιουργήσαμε τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις αγωνίες, τις ανησυχίες, τους φόβους και τους προβληματισμούς τους με επιστήμονες που νοιάζονται και μπορούν να τους βοηθήσουν», αναφέρει η υπεύθυνη της δημοτικής αρχής, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, η οποία ως ψυχολόγος περιλαμβάνεται στα πρόσωπα (20 συνολικά) που απαντούν στα τηλεφωνήματα και κουβεντιάζουν με τους πολίτες. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούν με αστική χρέωση το πενταψήφιο 15464 του Δήμου Γλυφάδας και ζητούν να συνομιλήσουν με ψυχολόγο. Εξυπακούεται ότι υπάρχει πλήρης εχεμύθεια και η όλη υπηρεσία λειτουργεί στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects