Ανακύκλωση

Ο Δήμος Γλυφάδας, υλοποιεί ένα μεγάλο εγχείρημα διαχωρισμού των απορριμμάτων με 10 ρεύματα ανακύκλωσης και πολλαπλές δράσεις εκπαίδευσης για τη διαλογή στην πηγή.

- Ανακύκλωση κηπευτικών υπολειμμάτων (κλαδιά ) με διαχωρισμό στη πηγή της αποκομιδής
- Ανακύκλωση οικοδομικών υπολειμμάτων
- Διαχωρισμός των μετάλλων στη πηγή
- Ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων (κομποστοποίηση)
- Ανακύκλωση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και φωτιστικών ειδών
- Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων
- Ανακύκλωση μπαταριών (οχημάτων και φορητών)
- Ανακύκλωση χαρτιού σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις
- Ανακύκλωση ελαστικών οχημάτων
- Ανακύκλωση λιπαντικών οχημάτων

Μπλε Κάδοι - Ανακύκλωση Συσκευασιών

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει τοποθετήσει Μπλέ κάδους Ανακύκλωσης Συσκευασιών σε όλη την πόλη. Σε αυτούς μπορείτε να ανακυκλώσετε: Πλαστικό, Λευκοσίδηρος, Αλουμίνιο, Γυαλί, Χαρτί.

Καφέ κάδοι - Ανακύκλωση Οργανικών Απορριμμάτων

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει τοποθετήσει 200 Καφέ κάδους ανακύκλωσης Οργανικών Απορριμάτων σε 162 σημεία σε όλη την πόλη. Σε αυτούς μπορείτε να ανακυκλώσετε: Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, τροφικά υπολείμματα, κρέας-ψάρι, υπολείμματα και φίλτρα από καφέ, κλαδιά, χώμα, γκαζόν, τσόφλια, πριονίδι, στάχτη καυσόξυλων κτλ.

Κίτρινοι Κάδοι - Ανακύκλωση Χαρτιού

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει τοποθετήσει 68 Κίτρινους Κάδους Ανακύκλωσης Χαρτιού σε όλη την πόλη. Σε αυτούς μπορείτε να ανακυκλώσετε: Χαρτόνι, χαρτί

Μπλε κώδωνες - Ανακύκλωση Γυάλινων Συσκευασιών

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει τοποθετήσει 69 Μπλε κώδωνες Ανακύκλωσης Γυάλινων Συσκευασιών σε όλη την πόλη. Σε αυτούς μπορείτε να ανακυκλώσετε: Μπουκάλια από ποτά, κρασί, αναψυκτικά, νερό, λάδι & βαζάκια τροφίμων από μαρμελάδες, μέλι, ντοματοπολτούς κ.α

Ανακύκλωση Λαμπτήρων

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει τοποθετήσει 10 κάδους Ανακύκλωσης Λαμπτήρων σε όλη την πόλη. Σε αυτούς μπορείτε να ανακυκλώσετε: Λαμπτήρες (φθορισμού, εκκενώσεως, νατρίου), Λαμπτήρες πυρακτώσεως

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει τοποθετήσει 8 κάδους Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Συσκευών σε όλη την πόλη. Σε αυτούς μπορείτε να ανακυκλώσετε: Μεγάλες & μικρές οικιακές συσκευές, εξοπλισμό πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, παιχνίδια και εξοπλισμό ψυχαγωγίας και αθλητισμού, όργανα παρακολούθησης και ελέγχου κτλ.

Ο Δήμος συλλέγει τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές από τις οικίες μετά από σχετική αίτηση των κατοίκων.

Οικιακός Κομποστοποιητής Κήπου

Κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει τοποθετήσει 52 κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών σε όλη την πόλη. Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, ο Δήμος Γλυφάδας εξοικονομεί πόρους και ενέργεια, ενώ συμβάλλει στη δημιουργία ενός καθαρότερου και πιο υγιεινού περιβάλλοντος.
Κάθε πολίτης αποσύρει από τη ντουλάπα του περίπου 15 κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο, όμως δυστυχώς ένα μικρό μόνο μέρος επαναχρησιμοποιείται ή ανακυκλώνεται με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Τα παλιά ρούχα, παπούτσια και κάθε άλλο ύφασμα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Από την ανακύκλωση των ρούχων φτιάχνονται γεμίσματα για καθίσματα αυτοκινήτων, στρώματα, υλικό που χρησιμοποιείται ως επίστρωση στα χαλιά, γέμιση για έπιπλα, υλικά για θερμομόνωση και ηχομόνωση κ.ά. Η ανακύκλωση των παλιών τζιν για παράδειγμα, δίνει πρώτη ύλη για μονωτικό υλικό σε κατασκευές σπιτιών. Τα καλής ποιότητας, καθαρά ρούχα μπορούν να δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ιδρύματα αστέγων κλπ.

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects