2ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Πολιτιστικά Τμήματα

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 2024 

 

ΚΟΣΜΗΜΑ

Το τμήμα του  κοσμήματος  ξεκίνησε να λειτουργεί  τον Ιούνιο 2022 σαν ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι,   με   σκοπό   την   απασχόληση   αλλά   και   την   εκμάθηση   της   κατασκευής κοσμημάτων. Τα   μαθήματα παρακολουθούν αρχάριοι χωρίς προηγούμενη σχέση  με   το αντικείμενο   αλλά   και   μαθητές   πιο   προχωρημένοι   οι   οποίοι   έχουν   την   ευκαιρία   να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να πάρουν αλλά και να δώσουν πληροφορία στην ομάδα. Διδάσκονται τεχνικές κλασικής   αργυροχρυσοχοΐας και μοντέρνου  σχεδιασμού,   εισαγωγή στο   σχέδιο   και   τον   ψηφιακό   σχεδιασμό   κοσμήματος   (3d  prin7ng), Ιστορία   της   τέχνης, εξοπλισμό και  τεχνολογία πολύτιμων  μετάλλων,  παραγωγικό  κόσμημα,  ιδέα-κατασκευή-προβολή-κοστολόγηση-πώληση και πολλές άλλες πληροφορίες οι οποίες διευρύνουν την δημιουργική δυνατότητα του κάθε απασχολούμενου. Η καθημερινή επαφή του με το αντικείμενο λειτουργεί ως εφαλτήριο για την μετέπειτα πορεία του δημιουργού ώστε να μπορέσει ακόμη  και να ξεκινήσει μία νέα επαγγελματική δραστηριότητα.

 

Δευτέρα -Παρασκευή: 18:00 – 21:00

 

ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα

(Αρχιπελάγους 23)

Κωνσταντίνος Γκαλδανίδης

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Το  θέατρο  από   την   αρχαιότητα   θεωρούνταν   εκπαιδευτικό   μέσο   καθώς   διεύρυνε   τους πνευματικούς ορίζοντες και προήγαγε αξίες. Εκτός των άλλων, η ενασχόληση με την τέχνη έχει οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. Απευθύνεται σε ερασιτέχνες και όσοι δηλώσετε συμμετοχή, μέσα από θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, ανάλυση θεατρικού έργου, δημιουργία χαρακτήρων και προετοιμασία παραστάσεων, θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας,  τη συνεργασία, τη συγκέντρωση, τη μνήμη   σας,   θα   επικοινωνήσετε   με   άλλους   ανθρώπους,   θα   αξιοποιήσετε   με   το   πιο δημιουργικό τρόπο την φαντασία σας και κυρίως θα χαρείτε και θα διασκεδάσετε.

Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Παρασκευή:

18:00 – 21:00

14ο Δημοτικό Σχολείο

Γλυφάδας (Γούναρη 216)

Μίνα Μουστάκα

 

6977795149

 

 

 

ΚΕΝΤΗΜΑ ΧΕΙΡΟΣ – ΜΑΚΡΑΜΕ - ΚΟΠΑΝΕΛΙ

Τα τμήματα ξεκίνησαν να λειτουργούν από το 1998, με ένα μικρό διάλειμμα, σε χώρους του Δήμου μας. Συμμετέχουν κυρίες από 23 έως … χρόνων. Στο τμήμα του κεντήματος μαθαίνουμε εκτός από σταυροβελονιά, κοφτό, αζούρ, ανεβατό, βυζαντινή,  ρίζα,  λευκαρίτικο,  βελονιά  της σκιάς,  φτερό  κλπ. Τα  έργα  που φτιάχνουν  οι κυρίες   μπορούν   να   στολίσουν   χώρους,   να   γίνουν   δώρα   αλλά   κυρίως   δίνουν   μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση στα ίδια τα άτομα που τα δημιουργούν. Στα τμήματα του μακραμέ, ανάλογα με το επίπεδο,  δημιουργούμε με κλωστές και τα χέρια μας μόνο, που φτιάχνουν κόμπους κοσμήματα. Στο τμήμα του κοπανέλι δημιουργίες από αυτή την υπέροχη τεχνική.

Δευτέρα - Τρίτη - Παρασκευή:

10:00-14:00

Τετάρτη - Πέμπτη:

16:00-20:00

Διασχολικό

Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας

(Επαμεινώνδα 30 και Αγίας Τριάδος)

Χρυσάνθη Παπατριανταφύλλου

 

6977795149

 

 

 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Τα   τμήματα  εικαστικών  ενηλίκων   του   Κ.Α.Π.ΠΑ   ασχολούνται   με   λάδι   και   ακρυλικό.   Το εύκολο σύστημα εκμάθησης, με τη θεωρία να συμβαδίζει με την πράξη, συντελούν σε μια ονειρική απόδραση και πληρότητα εσωτερική. Στα μαθήματά μας οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν   πραγματικά έργα τέχνης, διαφόρων τεχνοτροπιών, σε συνδυασμό του προσωπικού τους ύφους.

Δευτέρα - Τρίτη - Παρασκευή:

15:00-21:00

Τετάρτη - Πέμπτη:

10:00-15:00

Διασχολικό 

Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας

(Επαμεινώνδα 30 και Αγίας Τριάδος)

Νέλλη Αργύρη

6940564987

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η  φωτογραφία  είναι   μια   μορφή   τέχνης   που   μας   επιτρέπει   να   αποτυπώνουμε   και   να διατηρούμε αναμνήσεις, να εκφράζουμε τη δημιουργικότητα και να επικοινωνούμε ιδέες. Με την άνοδο των ψηφιακών μέσων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η φωτογραφία έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο για τις επιχειρήσεις, τα άτομα και τους οργανισμούς για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Ας εισχωρήσετε στον κόσμο της φωτογραφίας και ας ανακαλύψετε  μαζί μας, γιατί πρέπει πραγματικά να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία τώρα.

Δευτέρα – Παρασκευή:

18:00 – 21:00

ΚΑΠΗ Βορείου Ηπείρου

(Β. Ηπείρου 107)

Βιβή Δασκαλοπούλου

6942573473

 

 

ΜΠΑΛΕΤΟ (για παιδιά Δημοτικού)

Το μπαλέτο είναι μια μορφή τέχνης η οποία δίνει τη δυνατότητα στον σπουδαστή έκφρασης, αυτοκυριαρχίας, πειθαρχίας και οικοδόμησης ενός υγιούς σώματος.

Δευτέρα –Τετάρτη:

16:15-19:00

Τρίτη – Πέμπτη:

18:15-21:30

Παρασκευή:

18:00-19:00

Διασχολικό 

Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας

(Επαμεινώνδα 30 και Αγίας Τριάδος)

Μαρία Περλεπέ

6906931996

 

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ 16 +

Διδάσκονται σύγχρονος χορός, Latin (rumba, samba κ.α.), ευρωπαϊκοί χοροί (tango, waltz κ.α.)

Δευτέρα:

19:00-20:00

Τρίτη:

18:00-20:00

Πέμπτη:

18:00-20:00

Παρασκευή:

19:00-20:00

Διασχολικό 

Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας

(Επαμεινώνδα 30 και Αγίας Τριάδος)

Ευάγγελος Ζαρκάδας

6942063336

 

 

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Οι σπουδαστές διδάσκονται μία ποικιλία οργάνων, όπως  σαξόφωνο, κλαρινέτο, ευφώνιο, κρουστά, τρομπέτα κλπ.

Δευτέρα - Παρασκευή:

19:00 -21:00

Σάββατο:

11:00 -13:00

Καραϊσκάκη 34 και Τσιτσάνη

Καμπιώτης Νικόλαος

 

 

 

 
 

 

 

Υπεύθυνοι Οργάνωσης & Συντονισμού

 • Δρ Κουρουπάκης Στυλιανός, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Εκδηλώσεων
 • Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου, Προϊσταμένη Πολιτισμού

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 9602130

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Επαμεινώνδα 30 & Α. Τριάδας
Τηλέφωνο: 2109635990
Email: library@glyfada.gr

  

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας βρίσκεται εντός του διασχολικού κέντρου Γλυφάδας, επί της οδού Αγίας Τριάδος και Επαμεινώνδα 30. Διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 14.000 τόμους βιβλίων και περιοδικών, ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές όπου η χρήση τους προορίζεται για μελέτη και έρευνα, ενώ παρέχεται και ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 Σκοπός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας είναι η προώθηση της γνώσης, της πληροφορίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού χωρίς πολιτικές, θρησκευτικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις. Λειτουργεί ως κέντρο πληροφόρησης που εξασφαλίζει στους χρήστες πρόσβαση στην γνώση και την πληροφορία, ενώ ενισχύει την αναγνωσιμότητα και κάθε είδους σχετική μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης της δράσης και του προγράμματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, προγραμματίζονται δράσεις ενηλίκων - Λέσχη Φιλαναγνωσίας, Εργαστήρι Γραφής, Σχολή Γονέων- παρουσιάσεις βιβλίων, δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ομιλίες για την ενημέρωση, την συνειδητοποίηση και την κατανόηση θεμάτων που  αφορούν όλους μας. Το πρόγραμμα των δράσεων αυτών ανακοινώνεται στο τέλος κάθε μήνα στην παρούσα ιστοσελίδα, αλλά και στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας στην προσπάθειά της να αναπτύξει έναν εποικοδομητικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, διοργανώνει προγράμματα και δραστηριότητες με στόχο τη  διαρκή επικοινωνία  Σχολείου και Βιβλιοθήκης. Τα προγράμματα απευθύνονται στις σχολικές τάξεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και  σχεδιάζονται από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων που επιθυμούν να συμμετέχουν,   ώστε να εξατομικεύονται και να καλύπτουν τις ανάγκες του γνωστικού επιπέδου των μαθητών, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους των εκπαιδευτικών. Ενδεικτικά, τα προγράμματα στα οποία μπορούν να πάρουν μέρος  οι τάξεις είναι:

 • Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη. Για όλες τις τάξεις όλων των βαθμίδων: Ξενάγηση όπου τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν το ρόλο της Βιβλιοθήκης ως χώρο γνώσης και ψυχαγωγίας.
 • Φιλαναγνωσία. Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Το πρόγραμμα συνδυάζει την αφήγηση με την εικαστική αγωγή. 
 • Βιβλιοερευνητική εργασία. Από Δ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Λυκείου. Το πρόγραμμα έχει στόχο να εισάγει και να καθοδηγήσει τα παιδιά στην αναζήτηση, εύρεση και επεξεργασία του υλικού που υπάρχει στη βιβλιοθήκη για την εκπόνηση  ερευνητικής εργασίας της επιλογής τους.     
 • Εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Από Α΄ έως Στ΄ Δημοτικού. Το παιχνίδι ως αρωγός στη διαδικασία της μάθησης   Για τη σχεδίαση και υλοποίηση των προγραμμάτων η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κρίνεται απαραίτητη.        

 

Ωράριο Λειτουργίας

 Χειμερινό Ωράριο: 

 • Δευτέρα και  Πέμπτη: 08:30 – 17:30 
 • Τρίτη και Τετάρτη: 08:30 – 16:00 
 • Παρασκευή: 08:30 – 19:30 
 • Επίσημες αργίες: Κλειστά 
 • 24/12 & 31/12: Κλειστά

Θερινό Ωράριο (από 15 Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου):

 • Δευτέρα έως και Παρασκευή: 08:30 – 15:30 
 • 1η Αύγουστου έως 20 Αυγούστου: Κλειστά 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας -ΔΒΓ-, το κοινό οφείλει να γνωρίζει και να συμμορφώνεται με τους ακόλουθους κανόνες. Η μη συμμόρφωση με τον παρόντα Κανονισμό Λειτουργίας δύναται να οδηγήσει στην απομάκρυνση του ατόμου από τον χώρο. 

 

Γενικοί Κανόνες 

 • Κατά την παραμονή τους στον χώρο οι Επισκέπτες/τριες οφείλουν να σέβονται τον χώρο, να τηρούν την ησυχία και να φροντίζουν ώστε να μην ενοχλούν με τη συμπεριφορά τους, τους άλλους αναγνώστες. Όροι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία της Βιβλιοθήκης και την προστασία της ιδιωτικής ανάγνωσης. 
 • Η επίσκεψη και η χρήση των χώρων δεν επιτρέπεται σε μεγάλες ομάδες ατόμων, εκτός εάν γίνεται προγραμματισμένα.
 • Οι Επισκέπτες/τριες οφείλουν να θέτουν το κινητό τους σε αθόρυβη λειτουργία, με την είσοδό τους στον χώρο.
 • Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο πάτωμα. 
 • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, η κατανάλωση φαγητού και ποτού.
 • Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση επίπλων και εξοπλισμού, καθώς και κάθε είδους τροποποίηση αυτών.
 • Η Βιβλιοθήκη δεν φέρει ευθύνη για προσωπικά αντικείμενα των Επισκεπτών/τριών που τυχόν χαθούν ή κλαπούν.

 

 Ασυνόδευτα Παιδιά 

 • Δεν επιτρέπεται η παραμονή και η χρήση του χώρου σε παιδιά έως δώδεκα (12) ετών, τα οποία δεν συνοδεύονται από κηδεμόνα κτλ. 
 • Οι συνοδοί των παιδιών είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια και τη συμπεριφορά των παιδιών. 
 • Το προσωπικό δεν φέρει ευθύνη για παιδιά που τυχόν αφήνονται χωρίς επίβλεψη στους χώρους της. 

 

Δανεισμός / Αναγνωστήριο

Η πρόσβαση στο αναγνωστήριο είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι εξής: 

 • Δευτέρα και  Πέμπτη: 08:30 – 17:30 
 • Τρίτη και Τετάρτη: 08:30 – 16:30 
 • Παρασκευή: 08:30 – 19:30 
 • Επίσημες αργίες: Κλειστά 
 • Αύγουστος: 01/08 -20/08 Κλειστά

 Η εξυπηρέτηση των Εγγεγραμμένων Αναγνωστών/τριών γίνεται από τους εργαζόμενους στην ΔΒΓ.

 

Διαδικασία Δανεισμού 

 • Για το δανεισμό τεκμήριων απαιτείται η ύπαρξη ταυτότητας μέλους.
 • Για την έκδοση της ταυτότητας μέλους απαιτείται Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, Αντίγραφο ΔΕΚΟ, Φωτογραφία και Αίτηση, με την οποία αναλαμβάνονται οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τον κανονισμό αυτό. Επιτρέπεται η έκδοση ταυτότητας μόνο σε κάτοικο ή δημότη Γλυφάδας.
 • Η ταυτότητα είναι προσωπική. Σε περίπτωση απώλειας της, πρέπει να ενημερώνονται οι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης προκειμένου να την ακυρώσουν και να εκδώσουν νέα.
 • Ο αναγνώστης μπορεί να δανείζεται μέχρι δύο (2) βιβλία για διάστημα δύο εβδομάδων.
 • Κατά τη λήξη της προθεσμίας αυτής υποχρεούται να παραδώσει τα δανεισθέντα βιβλία. Χορηγείται παράταση προθεσμίας που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις επτά (7) ημέρες.

 

Πρόστιμα & Αποζημιώσεις 

Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής, μερικής ή ολικής, υλικού και εξοπλισμού, το οποίο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, ο/η υπαίτιος/α της φθοράς οφείλει να αποζημιώσει την ΔΒΓ για το υλικό αυτό. Η αποζημίωση μπορεί να έχει μία από τις παρακάτω μορφές: 

 • Αντικατάσταση του φθαρμένου ή κατεστραμμένου υλικού με καινούργιο, το οποίο θα είναι ίδιο, εκτός αν άλλως κρίνει η ΔΒΓ.
 • Αντικατάσταση του φθαρμένου ή κατεστραμμένου υλικού με άλλο αντίστοιχης αξίας, ύστερα από συνεννόηση με την ΔΒΓ.
 • Χρηματική αποζημίωση, βάσει της τρέχουσας τιμής πώλησης/ εμπορικής του αξίας.

 

Επιτραπέζιοι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές & Χρήση Διαδικτύου 

 • Οι κοινόχρηστοι υπολογιστές αποτελούν μέρος της ΔΒΓ και η χρήση τους υπάγεται στους όρους του Κανονισμού Λειτουργίας της.
 • Για την χρήση των υπολογιστών συμπληρώνεται φόρμα χρήσης.
 • Το προσωπικό της ΔΒΓ, στο μέτρο του δυνατού, μπορεί να υποστηρίξει τους χρήστες σε θέματα λειτουργίας των Η/Υ κ.λπ.
 • Η χρήση των υπολογιστών επιτρέπεται σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και ενήλικες.
 • Για τη χρήση των υπολογιστών από παιδιά δημοτικού είναι απαραίτητη η συναίνεση του γονέα / κηδεμόνα που πρέπει να τα συνοδεύει.
 • Η ΔΒΓ διατηρεί το δικαίωμα να δεσμεύσει μέρος ή το σύνολο των υπολογιστών για λόγους που συνδέονται με προγραμματισμένες δραστηριότητες, συντήρηση κ.λπ..
 • Οποιαδήποτε επέμβαση στον εξοπλισμό ή/και το λογισμικό απαγορεύεται.
 • Δεν επιτρέπεται η διαγραφή, αλλαγή, αναβάθμιση ή/και προσθήκη λογισμικού και η αλλαγή ρυθμίσεων που υπάρχουν ήδη στον υπολογιστή.
 • Οι Επισκέπτες/τριες πρέπει να αναφέρουν τυχόν προβλήματα ή δυσλειτουργίες στο αρμόδιο προσωπικό και να μην προσπαθούν να τα επιδιορθώσουν μόνοι/ες τους.
 • Οι Επισκέπτες/τριες δεν μπορούν να αποθηκεύουν τα αρχεία τους στους υπολογιστές.  
 • Η αντιγραφή ή το downloading από το Διαδίκτυο οποιουδήποτε λογισμικού ή άλλου υλικού (μουσική, video κ.λπ.), του οποίου οι χρήστες δεν κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα ή νόμιμη άδεια χρήσης, απαγορεύεται ρητά.
 • Δεν επιτρέπεται η χρήση των υπολογιστών και του εξοπλισμού εν γένει της ΔΒΓ για παράνομους σκοπούς ή κατά τρόπο που προσβάλλει τα χρηστά ήθη.
 • Οι Επισκέπτες/τριες είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν καθαρούς τους χώρους των υπολογιστών και τον εξοπλισμό και να συμμορφώνονται στους γενικούς κανόνες χρήσης τους.

 

Χρήση του Διαδικτύου 

 • Οι Επισκέπτες/τριες μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα τους υπολογιστές προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου.
 • Επίσης μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα το ασύρματο δίκτυο (WIFI) που και να συνδέονται δωρεάν με τις προσωπικές τους συσκευές.  
 • Οι Επισκέπτες/ριες, σε κάθε περίπτωση, είναι υπεύθυνοι/ες για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο και για το υλικό με το οποίο έρχονται σε επαφή. Η εμφάνιση υλικού με βίαιη, ρατσιστική, προσβλητική ή σεξουαλική χροιά, η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια και η πρόσβαση σε παράνομο υλικό δεν επιτρέπεται.
 • Η ΔΒΓ δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές ή απώλεια δεδομένων ή βλάβη λογισμικού ή εξοπλισμού που προκύψουν από τη χρήση των υπηρεσιών Διαδικτύου που προσφέρει. 

Κινηματοθέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Το κινηματοθέατρο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Γλυφάδας το 1986, ως ανάπλαση και μετεξέλιξη ενός παλαιού χειμερινού κινηματογράφου. Το 2019, για πρώτη φορά μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ζωής, το «Μελίνα Μερκούρη» ανακαινίστηκε εκ βάθρων, με νέο σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα, σύγχρονες προδιαγραφές και υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής που καλύπτουν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις. Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε εξώστης, μεγάλωσε το φουαγιέ, τοποθετήθηκαν αναπαυτικά καθίσματα, ολοκαίνουργια φωτιστικά, νέο και ποιοτικό δάπεδο, καινούργια σκηνή, ειδικός κλιματισμός, εξοπλίστηκε τεχνολογικά ο χώρος με κάθε απαραίτητο «εργαλείο» για την άψογη ηχητική και φωτιστική κάλυψη, ενώ όλη η εγκατάσταση είναι πλέον προσβάσιμη για ΑμεΑ.

 

Γλυπτό Θέατρο «ΑΙΞΩΝΗ»

Το σύγχρονο γλυπτό θέατρο της Αιξωνής «αντικατέστησε» το αρχαίο θέατρο της Αιξωνής, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και αποτελούσε για τη Γλυφάδα ένα πολύτιμο σημείο αναφοράς. Το γλυπτό θέατρο βρίσκεται σε μια υπέροχη κατωφέρεια του Υμηττού στην τοποθεσία «Αιξωνή» του αρχαίου δήμου των Αιξωνέων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νταμάρι αναπλασμένο σε έργο τέχνης.

Εντάχθηκε το 1984 στο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπλασης χώρων πρώην λατομείων Αττικής που άρχισε να εφαρμόζει το 1983 η Διεύθυνση Κατασκευής Έργων του τότε Υπουργείου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος. Το ίδιο έτος, εντάχθηκε στα έργα του Δήμου Γλυφάδας. Η κατασκευή του έργου της Νέλλας Γκολάντα, η οποία είχε την ευθύνη του έργου. 

Έχουν αποδοθεί πολλά εύσημα στο Γλυπτό Θέατρο της Αιξωνής από πολλούς επιφανείς ανθρώπους όπως τα εξής:

«Είναι ένας άθλος, ένα πανελλήνιο έργο που μας καταξιώνει και στους ξένους», Δημ. Καψάνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Αιξωνής

«Αυτό που δημιουργήθηκε εδώ είναι μοναδικό στον τόπο… Ένας γάμος της ύλης με το πνεύμα, του παλιού, του ριζιμιού με το επαναστατικό, το ανοίκειο», 
Κώστας Γεωργουσόπουλος κριτικός κινηματογράφου.

Από το Γλυπτό Θέατρο της Αιξωνής έχουν περάσει καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Βέγγος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Κώστας Καζάκος, Θύμιος Καρακατσάνης,  κ.ά.

Ωδείο

Το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή από το Μάρτιο του 1984, ως ίδιο Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο. Προηγούμενα με βάση το ΒΔ 768/12-10-1965 λειτουργούσε ως Δημοτική Σχολή Μουσικής.

Σκοπό έχει την πνευματική καλλιέργεια των νέων, την ψυχαγωγία των κατοίκων και την εκτέλεση μουσικών προγραμμάτων κατά τις Εθνικές, θρησκευτικές και τοπικές εορτές.

Στεγάζεται σε καινούργιες εγκαταστάσεις, στην οδό Γούναρη 199  εν αναμονή και της κατασκευής του Πολυχώρου Πολιτισμού που θα υποστηρίξει πολλές από τις λειτουργίες του και θα αποτελέσει κοιτίδα πολιτισμού.

  

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

α) Διοικητικό: Αποτελείται από 3 διοικητικούς υπαλλήλους

β) Διδακτικό Προσωπικό του Ωδείου: Κατανέμεται όπως ακολουθεί:

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: 1

Καθηγητές και δάσκαλοι με σύμβαση έργου αορίστου χρόνου: 14

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ

 

Πιάνο

Βιολί

Φλάουτο

Κιθάρα

Κλαρινέτο

Σαξόφωνο

Ακορντεόν

 Αρμόνιο

Υποχρεωτικά θεωρητικά

Μουσική Προπαιδεία ( ORFF)

Παιδική Χορωδία

Φωνητική

Ανώτερα Θεωρητικά

Σύνθεση

 

ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ

Το Δημοτικό Ωδείο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού , περά από τη μουσική κατάρτιση για την ερασιτεχνική ενασχόληση με τη Μουσική, απονέμει στους μαθητές του και με τις καθοριζόμενες από το Υπουργείο Πολιτισμού προϋποθέσεις, Πτυχία και Διπλώματα τα οποία αποτελούν εφόδιο για την επαγγελματική τους απασχόληση ως μουσικοί επαγγελματίες, ως καθηγητές σε Ωδεία, Δημοτικά Σχολεία και Γενικά ή Μουσικά Γυμνάσια – Λύκεια.

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30 Ιουνίου του επόμενου έτους.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Γίνονται από 1ης Σεπτεμβρίου και σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα ποσά της εγγραφής και των διδάκτρων κατά μήνα με ισχύ από το Σχολικό έτος 2008-2009 έχουν καθοριστει με τη Νο 44/2008 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧ.

 

ΕΤΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ 35,00€        35,00€
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ 55,ΟΟ      550,00€
ΚΑΤΩΤΕΡΑ 65,00€      650,00€
ΜΕΣΗ 75,00€      750,00€
ΑΝΩΤΕΡΑ 83,00€       830,00€
ΔΙΠΛΩΜΑ (μετά το πτυχίο ή από το 4ο έτος Ανωτέρας) 105,00€     1050,00€
ΕΙΔΙΚΟ ΩΔΙΚΗΣ,ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΜΟΝΙΑΣ,ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ 84,00€       840,00€
ΦΟΥΓΚΑ 90,00€      900,00€
ΣΥΝΘΕΣΗ 130,00€    1300,00€
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 72,00€     720,00€
ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 25,00€     250,00€
ΤΜΗΜΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 43,00€    430,00€

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών ηλικίας μέχρι 23 ετών καταβάλλουν το  ½ των καθοριζόμενων κάθε φορά διδάκτρων.

Το 2ο μέλος της ίδιας οικογένειας έχει έκπτωση 30%.

 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Αίτηση ενηλίκου μαθητή ή Αίτηση γονέα - κηδεμόνα του μαθητή - ειδικού έντυπου που χορηγείται από το Ωδείο,  συνοδευόμενο από τα παρακάτω δικαιολογητικά (κατά περίπτωση )

Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης ( Για πολύτεκνους και τρίτεκνους).

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα των μαθητών για κάθε ειδικό μάθημα ή κατά σχολές και τάξεις μαζί με τα σχετικά υποχρεωτικά μαθήματα είναι ετήσια και καταβάλλονται κάθε μήνα( Σχολικό έτος διάρκεια 10 μήνες).
Μαθητής αν δεν μπορεί , λόγω ασθενείας ή άλλης δικαιολογημένης αιτίας, να παρακολουθήσει τα μαθήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν δικαιούται σε επιστροφή διδάκτρων ή συμψηφισμό για το διάστημα που δε φοίτησε.
Σε περίπτωση καθυστέρησης εξόφλησης των διδάκτρων για χρονικό διάστημα πέρα  του έτους, θα γίνεται βεβαίωση  αυτών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την είσπραξη ως Δημοσίων εσόδων σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ , μετά των σχετικών προσαυξήσεων.

Μαθητής αν δεν μπορεί λόγω ασθενείας ή άλλης δικαιολογημένης αιτίας να παρακολουθήσει τα μαθήματα έως 2 μήνες μπορεί  να αιτηθεί απαλλαγή για το συγκεκριμένο διάστημα κατόπιν αίτησης του γονέα στην γραμματεία του Ωδείου.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Διεύθυνση : Γούναρη 199, 16561, Άνω Γλυφάδα
Τηλ.: 210– 9600972 - 9614177
e-mail: odeio@glyfada.gr

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects