Γεώργιος Παπανικολάου - Δήμαρχος Γλυφάδας

Ο Γιώργος Παπανικολάου γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1977 και μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη οικογένεια – μαζί με τους γονείς του Παύλο και Σταματία και τα τρία αδέρφια του. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Εύα Ντογιάκου και έχουν αποκτήσει δύο κόρες και δύο γιούς.

Ως μαθητής φοίτησε στο 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο Γλυφάδας και πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή του στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές του ανέπτυξε έντονη ενασχόληση με τα κοινά, εκπροσωπώντας τους συμφοιτητές του στα όργανα συνδιοίκησης του Τμήματος Νομικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών του σπουδών έδωσε εξετάσεις και έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Αθηνών, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές δύο χρόνια αργότερα. Έχει παρακολουθήσει επίσης πρόγραμμα σπουδών για τη δημόσια διοίκηση στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. 

Από το 2004, μετά τη δεκαοκτάμηνη πρακτική άσκηση και την επιτυχή εξέταση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ασκεί μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην οδό Βορείου Ηπείρου στη Γλυφάδα και στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μενάνδρου.

Το καλοκαίρι του 2004, σε ηλικία 27 ετών, εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2007. Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία υπηρετώντας στο Πολεμικό Ναυτικό το χρονικό διάστημα 2006-2007.

Τον Ιούνιο του 2009 εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ως ευρωβουλευτής υπήρξε μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών «Πολιτισμού και Παιδείας» (CULT) και «Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE), στην οποία το 2013 εξελέγη ως συντονιστής για την ομάδα του ΕΛΚ. Επίσης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.-Χιλής και μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής (EUROLAT).

Το Μάιο του 2014, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Γλυφάδα μας», εξελέγη Δήμαρχος Γλυφάδας, συγκεντρώνοντας στο δεύτερο γύρο ποσοστό 62.93%. Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 είναι Δήμαρχος Γλυφάδας.

Το Μάιο του 2019 επανεξελέγη Δήμαρχος Γλυφάδας, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Γλυφάδα μας», συγκεντρώνοντας στον πρώτο γύρο ποσοστό 79.01%. 

Γραμματεία Δημάρχου

Το Γραφείο Γραμματειακής Υποστήριξης Δημάρχου και Αντιδημάρχων διεξάγει κάθε υπηρεσία που αναθέτει ο Δήμαρχος στο Γραφείο αυτό και η οποία δεν ανήκει στην αρμοδιότητα των υπολοίπων υπηρεσιών του Δήμου. Επιμελείται την προσωπική αλληλογραφία του Δημάρχου και τηρεί αρχείο αυτής.

  • Καθορίζει τις ημέρες και τις ώρες που ο Δήμαρχος μπορεί να δέχεται διάφορες επιτροπές, συλλόγους και πολίτες.
  • Τηρεί το βιβλίο συνεντεύξεων του Δημάρχου και συνεδριάσεων της επιτροπής και Συμβουλίων στα οποία μετέχει ο Δήμαρχος και τα ενημερώνει πάνω στα θέματα που συζητούνται.
  • Τηρεί ημερολόγιο των προσωπικών επαφών του Δημάρχου εντός και
    εκτός του Δήμου.
  • Τηρεί αρχείο όλων των εγγράφων που εισέρχονται και εξέρχονται από το Γραφείο αυτό.
  • Παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στους Αντιδημάρχους.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ. 213 2025390 - e-mail. grammateia@glyfada.gr

copyrights © 2021-2022 Evolution Projects