Είκοσι χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, από το 1887 μέχρι σήμερα, αλλά και αρχείο μεγάλης εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας, από το 1922 έως το 1960, περιλαμβάνονται στην περιουσία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, που αποτελεί ένα μικρό θησαυροφυλάκιο με ατελείωτο πλούτο γνώσεων και άπειρες επιλογές διαβάσματος για όλες τις ηλικίες.
Στην εποχή του κορονοϊού οι Γλυφαδιώτες έχουν την ευκαιρία να δανειστούν και να απολαύσουν στο σπίτι τους λογοτεχνικά, επιστημονικά, ιστορικά, αστυνομικά βιβλία αλλά και ποίηση, ακόμη και μαγειρική. Βιβλία για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Ελληνικά αλλά και Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά. Βιβλία περασμένων δεκαετιών αλλά και σύγχρονα. «Τα βιβλία μάς ταξιδεύουν παντού, διευρύνουν τους ορίζοντές μας, μας μεταφέρουν σε τόπους άγνωστους και σε άλλες εποχές. Αποτελούν συντροφιά πολύτιμη. Στη Γλυφάδα θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι. Η βιβλιοθήκη μας, που εδώ και 2,5 χρόνια έχουμε οργανώσει μεθοδικά και με μεγάλη φροντίδα, προσφέρει τώρα μοναδικές ευκαιρίες αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου για το σύνολο των κατοίκων της πόλης μας που επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών της», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Με τη δική του καθοδήγηση, την επιμέλεια του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Περικλή Δορκοφίκη, που έχει επιμεληθεί κάθε λεπτομέρεια του συστήματος και την καθοριστική συμβολή του Εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Γιάννη Παπά, ο οποίος οργάνωσε τη διαδικτυακή πλατφόρμα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας αποτελεί σήμερα μία από τις πιο ζεστές γωνιές της πόλης, με παράλληλη ζωντανή ηλεκτρονική παρουσία. Στεγάζεται μέσα στο Διασχολικό Κέντρο, Επαμεινώνδα 30, στην Άνω Γλυφάδα. Οι δημότες και οι κάτοικοι Γλυφάδας με εξαιρετικά απλό τρόπο κάνουν on line τις παραγγελίες τους και πηγαίνουν με προκαθορισμένο ραντεβού (από τις 8.30 π.μ. έως τις 4 μ.μ. που λειτουργεί η βιβλιοθήκη) και τα παραλαμβάνουν από την είσοδο. Λόγω Covid 19 δεν υπάρχει η δυνατότητα παραμονής τους στο χώρο αυτή την περίοδο. Κάθε ένας μπορεί να δανειστεί έως 4 βιβλία, για ένα μήνα. Μετά την επιστροφή τους στη βιβλιοθήκη, τα βιβλία μπαίνουν σε καραντίνα για 72 ώρες και στη συνέχεια τοποθετούνται στα ράφια. Με πολλή αγάπη, οι υπάλληλοι του Δήμου Γλυφάδας Εμμανουέλα Αργυροπούλου και Νίκος Ζήκος, που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, φροντίζουν ώστε να είναι όλα στην εντέλεια και έχουν επιτύχει να λειτουργεί η δημοτική αυτή δομή κατά τρόπο υποδειγματικό. Τα συλλεκτικά βιβλία του προπερασμένου αιώνα δεν δανείζονται στο σπίτι. Θα μπορούν και πάλι να τα ξεφυλλίσουν οι Γλυφαδιώτες όταν τελειώσει η περιπέτεια με την πανδημία και δοθεί η δυνατότητα παραμονής τους για ανάγνωση στο χώρο, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, που επισκέπτονταν τη βιβλιοθήκη κατά μέσο όρο 40-50 άτομα την ημέρα και διάβαζαν εκεί τα βιβλία. Τα υπόλοιπα, των δεκαετιών από το 1950 και μετά είναι διαθέσιμα για ανάγνωση στο σπίτι και επιστροφή.
Οι κάτοικοι της πόλης μας που ενδιαφέρονται, μπορούν να μπουν στο www.glyfada.gr/library να κάνουν εγγραφή (επισυνάπτοντας φωτογραφία της ταυτότητάς τους και λογαριασμού ΔΕΚΟ από τον οποίο να προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους), να αναζητήσουν τους τίτλους βιβλίων που επιθυμούν, να κάνουν κράτηση και στη συνέχεια θα λάβουν email με την ημέρα και την ώρα παραλαβής των βιβλίων από την είσοδο της βιβλιοθήκης. Εξυπακούεται ότι η όλη διαδικασία είναι δωρεάν. Καλή ανάγνωση !
copyrights © 2024-2025 Evolution Projects