Ποδηλατόδρομος από το ΣΕΦ μέχρι το Σούνιο - Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη Γλυφάδα μας

Το παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο θα είναι η εικόνα της νέας «Ελλάδας 2.0», τόνισε από τη Γλυφάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγγειλε τη δημιουργία ποδηλατόδρομου από τον Πειραιά μέχρι τη Βούλα και στη συνέχεια μέχρι το Σούνιο, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε μπροστά στις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΓ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου για την «εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει, η οποία αποτυπώνεται στην έναρξη αυτού του έργου που θα αποτελέσει τμήμα ενός μεγαλύτερου, πολύ οραματικού σχεδίου, το οποίο θα λειτουργήσει ως γέφυρα που θα οδηγήσει τη χώρα μας όχι μόνο στη μετά-Covid εποχή, αλλά και στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα».
«Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα, μια σπουδαία ημέρα για τη Γλυφάδα και για την ευρύτερη περιοχή μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε:
«Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Δήμο μας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ως κομμάτι της ανάπλασης της λεγόμενης Αττικής Ριβιέρας, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Yπουργών, βουλευτών του νοτίου τομέα, Δημάρχων της περιοχής, στελεχών της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης. Ειδικά μάλιστα στο σημείο όπου έγινε η αποψινή εκδήλωση, μπροστά στις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΓ, ο ποδηλατόδρομος και ο πεζόδρομος που κατασκευάζουμε αποτελεί τμήμα μιας μεγάλης ανάπλασης όλου του παραλιακού μας μετώπου. Τρέξαμε τις μελέτες, ξεπεράσαμε τα δύσκολα εμπόδια που βρήκαμε μπροστά μας, υποβάλαμε το master plan που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και εξασφαλίσαμε τα χρήματα από ίδιους πόρους και από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Ήδη το πρώτο τμήμα του έργου θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Σήμερα έγινε ένα βήμα για να κάνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας ακόμα καλύτερη, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους, να αποδώσουμε περισσότερο δημόσιο χώρο στους πολίτες και να δώσουμε ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό που επέλεξε τη Γλυφάδα για την πολύ σημαντική αυτή ανακοίνωση».

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects