Δυναμικό «παρών» της Γλυφάδας στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
Η Δημοτική Αστυνομία Γλυφάδας, που εδώ και ένα χρόνο έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της αναζήτησης εξαφανισμένων ατόμων, έδωσε δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο χθες, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά. «Το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού είναι ανεκτίμητης αξίας και το συνδράμουμε με όλη μας την καρδιά και με όλες μας τις δυνάμεις. Στα 26 χρόνια που ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικός αυτός Οργανισμός δραστηριοποιείται, έχει διαχειριστεί χιλιάδες περιπτώσεις, αποδεικνύοντας κάθε φορά ότι η προσφορά του είναι πολύτιμη», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
«Τα στελέχη της Δημοτικής μας Αστυνομίας παρακολουθούν ανελλιπώς τα επιμορφωτικά σεμινάρια που οργανώνονται από το Χαμόγελο του Παιδιού και προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό, βοηθώντας τις έρευνες που διενεργούνται σε όλα τα νότια προάστια. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον σπουδαίο αυτόν μη κερδοσκοπικό Οργανισμό», τόνισε ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία, Σπύρος Δήμου. Υπό τη δική του καθοδήγηση και με επικεφαλής τον προϊστάμενο Πέτρο Μπουραζάνη, το έμπειρο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Γλυφάδας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και σε αυτόν τον τομέα, στον οποίο διεθνώς η χώρα μας χαρακτηρίζεται «πρωτοπόρος», σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Ζάππειο. Για την πρόληψη και διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης το «Χαμόγελο του Παιδιού», τιμώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στη Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε Σχέδιο Νόμου που εκπόνησε με τη συμμετοχή νομικών. Στόχος, να θεσμοθετηθούν οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε εξαφάνιση από όλους όσοι εμπλέκονται και τελικά να είμαστε όλοι, συνολικά ως κοινωνία, αποτελεσματικότεροι.
Όπως ανακοινώθηκε, μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2022 από τα 69 παιδιά που αναζήτησε το «Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκαν τα 49. Συμμέτοχοι στην τεχνολογική αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω του Προγράμματος Smile Net, αλλά και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την ενεργοποίηση και στη χώρα μας του SMS Amber Alert και τη διασύνδεση της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και της Εθνικής Γραμμής για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017 με τον Ευρωπαϊκό Γραμμή Βοήθειας 112. Ιδιαίτερη μνεία έγινε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην εφαρμογή Missing Alert App, που αφιλοκερδώς σχεδίασε ο όμιλος ΟΤΕ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η οποία, απολύτως δωρεάν, είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνδρομητές με στόχο να ενημερώνονται αλλά και να ενημερώνουν για περιστατικά παιδιών που έχουν εξαφανιστεί αλλά και ενηλίκων που αγνοούνται και διατρέχουν κίνδυνο. Καθώς και στο Πρόγραμμα Missing Alert Protocol, που εισάγει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη χώρα μας σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και το οποίο αποτελεί, στο πρότυπο του Herbert Protocol της Αγγλίας, μία ολοκληρωμένη υπηρεσία με βασικό στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών εξαφάνισης ατόμων, που πάσχουν από διαταραχές ή βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης. Άμεσα δε, στο πλαίσιο του Προγράμματος Smile net με τη συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα παρέχεται και υπηρεσία tracking για άτομα με υψηλό κίνδυνο.