1922-2022 Μικρά Ασία: 100 χρόνια εθνικής μνήμης στο Μ. Μερκούρη

Επετειακή εκδήλωση μνήμης και ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιουνίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας «Ο Προφήτης Ηλίας», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123), υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και τη στήριξη του ΚΑΠΠΑ. Πρόκειται για ένα συγκινητικό Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό στις Αλησμόνητες Πατρίδες υπό τον τίτλο: «Κάθε βράδυ στ’ ονειρό μου σεργιανάω ...» που θα παρουσιάσουν τα Χορευτικά του Τμήματα (Ενηλίκων και Ακαδημίας). Ώρα έναρξης : 7.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Βασικοί σταθμοί στο Οδοιπορικό είναι η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ο ΠΟΝΤΟΣ, η ΣΜΥΡΝΗ, η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και μέρη της προσφυγιάς στην Ελλάδα, όπως η ΔΡΑΜΑ, τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ και ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, όπου άνθισε το ρεμπέτικο τραγούδι.
Το νοσταλγικό αυτό ταξίδι θα «ντύσει» μουσικά η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Θοδωρή Γεωργόπουλου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θοδωρής Γεωργόπουλος (Κλαρίνο), Παναγιώτης Ξυδέας (Βιολί), Μιχάλης Ζάμπας (Τραγούδι - Λαούτο), Σάκης Κάκος (Κρουστά). Ειδική συμμετοχή: Ο δεξιοτέχνης στην Ποντιακή Λύρα Παναγιώτης Ιωαννίδης.
Τραγούδι (Νανούρισμα): Ηλιάνα Παπαδήμα (Μέλος του Νεανικού Τμήματος της Ακαδημίας).
Το μουσικοχορευτικό μέρος της παράστασης συνδέεται με την αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων, η οποία θα γίνει από μέλη των Χορευτικών Τμημάτων.
Διδασκαλία-Επιμέλεια των χορών: Αριστοτέλης Κατσινέλης (χοροδιδάσκαλος)
Έναρξη Εκδήλωσης - Παρουσίαση: Εύη Στασή (Γενική Γραμματέας του Συλλόγου).
* Συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους του θεάτρου και κατά τη διάρκεια της παράστασης.

copyrights © 2021-2022 Evolution Projects