Από τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο με χαμόγελο

Σε πρακτικές και παιδαγωγικές μεθόδους που θα καταστήσουν ομαλή τη μετάβαση από τον παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο δόθηκε έμφαση κατά τη χθεσινή, πολύ ενδιαφέρουσα, ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», με πολύ υψηλή συμμετοχή.
"Πρώτη προτεραιότητά μας είναι πάντα τα παιδιά μας. Θέλουμε να είμαστε δίπλα τους και να τα στηρίζουμε σε κάθε νέα αρχή, όπως και σε όλες τις φάσεις της ζωής τους. Η μετάβαση από τον παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο είναι μια τέτοια στιγμή, που πρέπει ως νέοι γονείς να εντείνουμε την προσοχή μας, ώστε να εξελιχθούν όλα κατ' ευχήν. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις έμπειρες και καταρτισμένες εκπαιδευτικούς που μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις και μοιράζονται τα βιώματα τους με όλους εμάς, στο πλαίσιο αυτής της δράσης", δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κ.Α.Π.ΠΑ. και του Προέδρου του Στέλιου Κουρουπάκη, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της ημερίδας. Την ευθύνη και τον συντονισμό της είχε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τους παιδικούς σταθμούς Ελένη Καράχου - Σκούταρη.
Το θέμα της ημερίδας ανέπτυξαν :
 η Δρ Ράνια Α. Κυριαζή, Παιδαγωγός - Κοινωνιολόγος, π. Σχολική Σύμβουλος και
 η Δρ Αγγελική Μάνου, Νηπιαγωγός - Συγγραφέας, Προϊσταμένη του 16ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας.
Μετά τις τοποθετήσεις τους, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από το κοινό και υπεβλήθησαν ερωτήσεις, ενώ πολλοί ζήτησαν να πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντίστοιχες δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά ζητήματα. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Σταυριανάκης και η Συντονίστρια Αττικής στη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Κατερίνα Κούτρα. Παρευρέθηκαν επίσης η αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Γιώτα Ευαγγέλου, οι Προϊστάμενοι και Παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, οι Προϊσταμένες και Νηπιαγωγοί των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας Κώστας Παπαδόπουλος.

copyrights © 2022-2023 Evolution Projects