Τράπεζα Αίματος

Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Γλυφάδας στηρίζεται αποκλειστικά στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και λειτουργεί στο πλαίσιο των υπηρεσιών της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

 

Σκοπός της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Γλυφάδας είναι:

  1. Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών δημοτών –κατοίκων του Δήμου.
  2. Η παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των δημοτών –κατοίκων του Δήμου.
  3. Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινότητα .

 

 Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας δημιουργήθηκε από τη Δημοτική Αρχή στις 3 Οκτωβρίου 2014 -κατά την έναρξη της πρώτης θητείας του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου- και έκτοτε καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε αίμα (επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος, σε πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικούς, άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον κλπ.).


Ο Δήμος μας σε  συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας διοργανώνει 2 αιμοδοσίες  το χρόνο (αλλά και έκτακτες) στις οποίες η προσφορά των συμπολιτών μας είναι ανεκτίμητη σε αξία, μια διαδικασία η οποία αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απαιτούνται ετησίως 600.000 μονάδες για την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας. Μόνο το 40% αυτών καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια αξία αυτής της προσφοράς.

 

Τηλ. επικοινωνίας: 2109601817

 

 

copyrights © 2022-2023 Evolution Projects