Πλήθος κόσμου στην ομιλία του Σωτήρη Τσιόδρα στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας

Με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου παρακολούθησε την επιστημονική διάλεξη του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτήρη Τσιόδρα, με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή και Δημόσια Υγεία». Στη διάλεξη, με την οποία άνοιξε το χειμερινό εξάμηνο στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας, ο Καθηγητής αναφέρθηκε στις προσπάθειες των επιστημόνων να προλάβουν την εκδήλωση νέων ασθενειών, με έμφαση στις γαστρεντερίτιδες, οι οποίες συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.
Η έναρξη του χειμερινού εξαμήνου έγινε με τον καθιερωμένο Αγιασμό, από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Αντωνίου, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Χατζή, Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος ίδρυσε το ΔΕΑΠ πριν από πέντε χρόνια, απένειμε στον Σωτήρη Τσιόδρα τιμητική πλακέτα "για την προσφορά του στην Επιστήμη", ενώ του έδωσε και το Λεύκωμα της Γλυφάδας μας.
Το χειμερινό εξάμηνο περιλαμβάνει συνολικά 12 διαλέξεις σε ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και όλοι οι επιστήμονες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.
Υπεύθυνοι για τη λειτουργία του ΔΕΑΠ είναι, κατά την τρέχουσα ημερολογιακή χρονιά οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ορέστης Τσάγκλας. Στη Συντονιστική επιτροπή μετέχουν επίσης οι εκπαιδευτικοί Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου.
Τη χθεσινή εναρκτήρια εκδήλωση παρακολούθησε η πρ. Ευρωβουλευτής Άννα Καραμάνου, Δρ Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, η οποία θα μιλήσει την προσεχή Δευτέρα με θέμα: "100 χρόνια Τουρκία: Εξευρωπαϊσμός και Πολιτικό Ισλάμ". Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Στέλιος Κουρουπάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, πρ. Αντιδήμαρχος Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Διοικητής του Ασκληπιείου Αιμίλιος Βουγιουκλάκης και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Γλυφάδας της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Σκαλτσάς.
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου και να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε εδώ: https://glyfada.gr/index.php/home/blog_details/94019563
Τα μαθήματα - διαλέξεις του ΔΕΑΠ πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα) συνήθως Δευτέρες, εκτός εξαιρέσεων οι οποίες αναγράφονται στο πρόγραμμα. Η διάρκειά τους είναι μιάμισης ώρας, από τις 7 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Ο χρόνος αυτός είναι ενδεικτικός, καθώς δίνεται η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, οπότε ενδέχεται να υπάρξει παράταση του χρόνου αναλόγως του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για κάθε γνωστικό αντικείμενο. Δικαίωμα συμμετοχής στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας έχουν όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος και ηλικίας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι απόφοιτοι Λυκείου. Στο ΔΕΑΠ ο διδασκόμενος δεν υποχρεούται σε καταβολή διδάκτρων ούτε σε αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, ενώ -όπως προαναφέρθηκε- όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους παρακολουθούν το σύνολο των μαθημάτων - διαλέξεων, με δικαίωμα δύο απουσιών ανά εξάμηνο.

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects