Μια υπέροχη μουσική βραδιά χθες στη Γλυφάδα μας

Με ρομαντισμό και πολύ κέφι δύο ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν χθες μεγάλες θεατρικές επιτυχίες δημιουργώντας, στο υπαίθριο θέατρο της Γ΄Μαρίνας, μία ατμόσφαιρα αισθησιακή, που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την έζησαν ! Ο Κωνσταντίνος Φάμης και η Μαριάννα Πολυχρονίδη, υπό τους ήχους του πιάνου του Τάκη Φαραζή, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ενθουσίασαν το κοινό, που σιγοτραγουδούσε μαζί τους ! Επί δυόμισι ώρες η Γλυφάδα έζησε ένα όνειρο ! «Είμαστε ενθουσιασμένοι να διοργανώνουμε στην πόλη μας τέτοιες βραδιές, με καλλιτέχνες που το λέει η ψυχή τους ! Είναι μια ανάσα για όλους μας η δυνατότητα αυτή, αρχές Σεπτεμβρίου. Όσο «κρατάει» ο καιρός, το Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας στον όμορφο αυτό χώρο θα αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για ποιοτική διασκέδαση», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Τους θεατές χαιρέτησαν και καλωσόρισαν με λόγια θερμά η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς Ελένη Καράχου – Σκούταρη και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Εγκαταστάσεων και Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Δήμου.
Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Κ.Α.Π.ΠΑ. και της Προέδρου του Μαίρης Παπάζογλου.
Απόψε, στη μεγάλη οθόνη της Γ΄Μαρίνας, η κινηματογραφική ταινία Γουέστ Σάιντ Στόρι, ένα αισθηματικό μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ. Στην παιδική χαρά της πλατείας Καραϊσκάκη, ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι, μια φαντασμαγορική παράσταση κουκλοθέατρου με σπουδαία μηνύματα για μικρούς και μεγάλους.
«Γκιαούρ Ισμήρ» αύριο στη Γ΄Μαρίνα
Αύριο, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στο υπαίθριο θέατρο της Γ΄Μαρίνας θα παρουσιαστεί η παράσταση «Γκιαούρ Ισμήρ» (η άπιστη πόλη) , σε σκηνοθεσία Αντώνη Κρόμπα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Παύλου Λουτσίδη. Πρόκειται για ένα θεατρικό οδοιπορικό στη Σμύρνη από τα χρόνια της άνθησης και της ευημερίας μέχρι την καταστροφή και τον αφανισμό μέσα από μαρτυρίες και γράμματα αυτοπτών μαρτύρων.
Το χρονικό της παράστασής διατρέχει την περίοδο της αρμονικής συνύπαρξης και ευημερίας των λαών της εγγύς ανατολής, τον άκρατο ενθουσιασμό των Ελλήνων για την απόβαση του ελληνικού στόλου στα μικρασιατικά παράλια και τέλος την τραγική κατάληξη του Ελληνισμού που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πατρογονικές του εστίες γυρεύοντας απάνεμο λιμάνι και καταφύγιο στα όχι και τόσο φιλόξενα χώματα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σκοπός της παράστασης είναι να μνημονεύσει την αξεπέραστη ομορφιά και τον αέναο πολιτισμό της Ιωνικής γης. Ευελπιστεί, παράλληλα, να θυμίσει σε κάποιους και να γνωρίσει σε κάποιους άλλους ότι κάποτε σε εκείνα τα χώματα γράφτηκε η πιο όμορφη ιστορία..σελάμ σοϋλέ.

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects