Έως τις 12 Ιουνίου συνεχίζεται το εαρινό εξάμηνο του ΔΕΑΠ

Ο αστροφυσικός που άλλαξε την εικόνα μας για τον ήλιο ήταν χθες στη Γλυφάδα μας και εντυπωσίασε το κοινό με τη διάλεξή του, στο πλαίσιο των επιστημονικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας. Πρόκειται για τον ερευνητικό συνεργάτη του γραφείου Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνο Διαλυνά, ο οποίος ανήκει στην ερευνητική ομάδα της NASA. Στην υψηλού επιπέδου διάλεξή του έκανε ιστορική αναφορά στις αποστολές Voyager και Cassini, μίλησε για τις μετρήσεις στα όρια του ηλιακού συστήματος και στο διαστρικό χώρο και απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού. Ο πολύ σημαντικός θεσμός του ΔΕΑΠ που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου έχει εδραιωθεί και αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία του είναι οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Μάριος Κασσέρης και Εσόδων/Προγραμματισμού Νατάσσα Αργυροπούλου. Το εαρινό εξάμηνο ολοκληρώνεται στις 12 Ιουνίου. Έως τότε θα λάβουν χώρα τέσσερις ακόμη επιστημονικές βραδιές με τα ακόλουθα θέματα:
- Πέμπτη 11 Μαϊου: Δημήτριος Τούσουλης, Καθηγητής Καδιολογίας, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ,θα μιλήσει με θέμα: «Προστατεύοντας την καρδιά».
- Δευτέρα 15 Μαϊου: Νικήτας Ασημακόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, θα μιλήσει με θέμα: «Ψηφιακές Τεχνολογίες. Καινοτομίες και ο Άνθρωπος».
- Δευτέρα 29 Μαϊου: Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, θα μιλήσει με θέμα: «Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) και ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός».
- Δευτέρα 12 Ιουνίου: Άννα Λυδάκη, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, θα μιλήσει με θέμα «Παράδοση. Νεωτερικότητα και Μετανεωτερικότητα στο Λαϊκό Πολιτισμό».
Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατ. Ρωμυλίας 123) από τις 7 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σε όσους συμμετέχουν σε όλες (με δικαίωμα δύο απουσιών από την αρχή του εξαμήνου) θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, που μπορούν να εντάξουν στο βιογραφικό τους. Η λειτουργία του ΔΕΑΠ θα συνεχιστεί από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με το χειμερινό εξάμηνο σπουδών.

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects