Η Γλυφάδα μας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τη Βία κατά Ανηλίκων

Η συστηματική και οργανωμένη δουλειά που γίνεται στη Γλυφάδα εδώ και ένα χρόνο, οπότε και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, αποτυπώθηκε σε έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε όλα τα σχολεία της πόλης μας, μεταξύ των εκπαιδευτικών των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης. Το θέμα της έρευνας ήταν: «Διερεύνηση αναγκών σχολικής κοινότητας στο Δήμο Γλυφάδας: Απόψεις εκπαιδευτικών, Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης για θέματα που τους απασχολούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους».
Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Βία κατά Ανηλίκων. Ερμηνευτικές Προσεγγίσεις, Πρόληψη και Παρεμβάσεις» που διοργανώθηκε από την Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Ε.ΨΥ.Υ.Π.Ε.) σε συνεργασία με άλλους φορείς. Ο Δήμος Γλυφάδας εκπροσωπήθηκε από το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης (που είναι και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας) Ελένη Καράχου - Σκούταρη και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Εθελοντισμού και Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Λένα Δεναξά.
Το Μάιο του 2024, με αφορμή τις συναντήσεις που έγιναν με εκπροσώπους των Σχολείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γλυφάδας και το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων με σκοπό τη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μελέτη που εκπόνησε η διεπιστημονική ομάδα στελεχών του Τμήματος Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Γλυφάδας, που αποτελείται από τις:
- Ευανθία Ευαγγέλου, PhD, Κοινωνική Λειτουργός
- Ευαγγελία Θέου MSc, Ψυχολόγος
- Πανωραία Μαρία Δεληγιάννη MSc, Κοινωνική Λειτουργός.
Η εν λόγω μελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας διασύνδεσης και συνεργασίας σχολείου και φορέων, με σκοπό την εκτίμηση των αναγκών της σχολικής κοινότητας, όπως την βιώνουν πρωτίστως οι εκπαιδευτικοί.
Ο Δήμος Γλυφάδας και το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Γλυφάδας, λαμβάνει υπόψη την εν λόγω μελέτη διότι δεν περιορίζεται στην απλή συλλογή πληροφοριών αλλά στοχεύει στην ανάλυση και την ερμηνεία αυτών, προκειμένου να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν προγράμματα και δράσεις πρωτογενούς πρόληψης σε τοπικό επίπεδο.

copyrights © 2024-2025 Evolution Projects