Διευθυντής

1. Διευθυντής

Προΐσταται της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και παρακολουθεί και ελέγχει τη σωστή λειτουργία όλων των τμημάτων και γραφείων τους.

            Εισηγείται στον Δήμαρχο τη λήψη μέτρων για την οργάνωση των Οικονομικών Υπηρεσιών, την αύξηση των εσόδων ή τη συγκράτηση των δαπανών και την αποφυγή παραγραφών φόρων, τελών και δικαιωμάτων του Δήμου. Εκτιμά τις ανάγκες σε ανθρώπινο Δυναμικό κατά Τμήμα –Γραφείο με βάση το οργανόγραμμα του Δήμου και το οργανόγραμμα θέσεων αυτού. Είναι ενήμερος πάντοτε επί της ορθής υλοποίησης των εγγραφών του προϋπολογισμού. Παρακολουθεί τους νόμους, διατάγματα, αποφάσεις και εγκυκλίους σε συνεργασία με τα αρμόδια γραφεία και γενικά φροντίζει για την κατάρτιση, βαθμιαία συμπλήρωση από οικονομικά συγγράμματα, ηλεκτρονικά μέσα και οικονομικά περιοδικά του αρχείου της Διεύθυνσης προς ενημέρωση των αντίστοιχων Τμημάτων και Γραφείων.

            Μεριμνά για την τακτική και έγκαιρη ενσωμάτωση στη βάση δεδομένων που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, των οικονομικών στοιχείων του Δήμου, των Νομικών του Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δημοτικών Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρήσεων του Δήμου σε συνεργασία με το τμήμα Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Εκκαθάρισης Δαπανών.

            Έχει την ευθύνη της αποτελεσματικής τήρησης των οικονομικών προγραμμάτων λειτουργίας του Δήμου, την σωστή απεικόνιση των οικονομικών πράξεων και την διαχείριση των εσόδων και δαπανών του, καθώς και την διασφάλιση και αξιοποίηση  της δημοτικής περιουσίας. Μεριμνά για την αποτελεσματική διενέργεια όλων των νόμιμων διαδικασιών που απαιτούνται για την προμήθεια υλικών, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Δήμου.

        Συνεργάζεται με το τμήμα προγραμματισμού για την από κοινού διατύπωση κάθε φύσης εισηγήσεων σχετικών με προτάσεις, αξιολόγηση εναλλακτικών λύσεων ,διατύπωση στόχων, μεθοδολογίας, πολιτικών και προγραμμάτων δράσης που αναφέρονται στις λειτουργίες της Διεύθυνσης.

            Εισηγείται για θέματα αρμοδιότητας των διοικητικών μονάδων που εποπτεύει, προς το ιεραρχικά ανώτερο επίπεδο διοίκησης και τα αρμόδια πολιτικά όργανα ,και παρίσταται, εφόσον απαιτηθεί ,στις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων και επιτροπών.

            Υπογράφει τα σχετικά έγγραφα για αποφάσεις που αποκεντρώνονται στον υπηρεσιακό μηχανισμό, μετά από εξουσιοδότηση του Δημάρχου.

            Συντάσσει την πράξη-βεβαίωση στην απόφαση της παρ.1 του άρθρου 3 του Π.Δ.80/2016 «Ανάληψη υποχρέωσης από τους διατάκτες.»

            Kαταρτίζει μηνιαίους ή τριμηνιαίους απολογισμούς δράσης που αναφέρονται στις λειτουργίες της διεύθυνσης.

            Συμμετέχει στην σύνταξη του Επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου.

            Γενικά είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης του Δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του.

            Παραλαμβάνει από το γενικό Πρωτόκολλο την αλληλογραφία της Δ/νσης και τη μοιράζει στα αντίστοιχα τμήματα μετά τον χαρακτηρισμό της, για ενέργεια, παρέχοντας τις αναγκαίες οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

            Οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες της Διεύθυνσης στο πλαίσιο της αποστολής της καθορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.

  1. Τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών απαρτίζουν τα τμήματα:

(α) Τμήμα Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Εκκαθάρισης Δαπανών και Μισθοδοσίας

(β) Τμήμα Εσόδων

(γ) Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας

(δ) Τμήμα Προμηθειών

(ε) Τμήμα Κοιμητηρίων και Μαρινών

(στ) Τμήμα Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects