Διευθυντής

  1. Διευθυντής

Ο Διευθυντής παρακολουθεί, ελέγχει και συντονίζει την λειτουργία των Τμημάτων της υπηρεσίας.

Συνεργάζεται με τις Διευθύνσεις του Δήμου και τα πολιτικά όργανα Διοίκησης για τη διαμόρφωση της γενικής πολιτικής του Δήμου στους τομείς αρμοδιότητάς του. Ασχολείται με το σχεδιασμό και την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής, των πολιτικών ισότητας των φύλων καθώς και για την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας στην περιοχή του Δήμου, με τη λήψη των καταλλήλων μέτρων και τη ρύθμιση των σχετικών δραστηριοτήτων. Συγχρόνως είναι αρμόδιος για την προώθηση και ρύθμιση ζητημάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης, καθώς και για το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς.

Εξασφαλίζει τη συνεργασία και τον συντονισμό με τα αιρετά όργανα και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Επιβλέπει την έγκαιρη και σωστή υποβολή στοιχείων στα ηλεκτρονικά μητρώα και τις βάσεις δεδομένων που τηρούνται στα αρμόδια Υπουργεία.

Υπογράφει διοικητικά έγγραφα της αρμοδιότητας του, καθώς και αυτά που το δικαίωμα υπογραφής τους του έχει χορηγηθεί από το νόμο.

Μεριμνά για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δράσης της Διεύθυνσης, την βελτίωση της απόδοσης του ανθρώπινου δυναμικού και των τεχνικών μέσων, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εποπτεύει, αξιολογεί και κατευθύνει τους Προϊσταμένους της Διεύθυνσης, μεριμνώντας για την ανάπτυξη και επιμόρφωσή του, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την διατήρηση αρμονικών σχέσεων εργασίας.

Τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού απαρτίζουν τα τμήματα:

(Α) Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής

(Β) Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης

 (Γ) Τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού

 

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects