Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς

Προϊστάμενος

Προΐσταται, επιβλέπει και κατευθύνει τα γραφεία του Τμήματός του.

Εισηγείται τα θέματα αρμοδιότητάς του στον άμεσο προϊστάμενό του, Διευθυντή Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας και Αθλητισμού.

Παραλαμβάνει την αλληλογραφία του Τμήματός του και στη συνέχεια τη διανέμει στα οικεία γραφεία για ενέργεια.

Μεριμνά και είναι υπεύθυνος για τη σύννομη, ορθή και ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων της αρμοδιότητάς του.

Υπογράφει διοικητικά έγγραφα της αρμοδιότητας του, καθώς και αυτά που το δικαίωμα υπογραφής τους του έχει χορηγηθεί από το νόμο.

Μεριμνά για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δράσης της διοικητικής υπηρεσίας, την βελτίωση της απόδοσης του ανθρώπινου δυναμικού και των τεχνικών μέσων, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εποπτεύει, αξιολογεί και κατευθύνει το προσωπικό της διοικητικής υπηρεσίας, μεριμνώντας για την ανάπτυξη και επιμόρφωσή του, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την διατήρηση αρμονικών σχέσεων εργασίας.

Συνεργάζεται με προϊσταμένους άλλων διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου.

Είναι υπεύθυνος για τη νομιμότητα των ενεργειών της υπηρεσίας.

  1. Γραφείο Πολιτισμού

Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων στον τομέα του πολιτισμού, την προβολή των πολιτιστικών αγαθών και των πολιτιστικών έργων που παράγονται σε τοπικό επίπεδο. Τέτοια προγράμματα και δράσεις είναι, ενδεικτικά, οι ακόλουθες:

Διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών.

Επισκευή, συντήρηση και αξιοποίηση παραδοσιακών κτιρίων και κτιρίων που παραχωρούνται στο Δήμο από τρίτους.

Προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Μεριμνά για την προστασία  μουσείων, μνημείων, σπηλαίων, καθώς και αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων της περιοχής και των εγκαταστάσεων αυτών.

Μελετά και εισηγείται για τη ρύθμιση τοπικών πολιτιστικών θεμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, εισηγείται για:

(α) Την επιχορήγηση ΝΠΙΔ τα οποία αναπτύσσουν πολιτιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες, στα όρια του Δήμου,

(β) Τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών μουσικών ιδρυμάτων (ωδείων, μουσικών σχολών, χορωδιών, συμφωνικών ορχηστρών και συγκροτημάτων μουσικής δωματίου)

Υλοποιεί δράσεις και προγράμματα στον τομέα του Πολιτισμού, συμπληρωματικά με τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

  1. Γραφείο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς

Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση του τοπικού αθλητισμού και την παροχή δυνατοτήτων άθλησης στους κατοίκους. Περιλαμβάνονται πολιτικές, προγράμματα και δράσεις όπως:

(α) Κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων (δημοτικά γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα και δημοτικοί χώροι άθλησης), που ανήκουν στον Δήμο.

(β) Προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης του μαζικού αθλητισμού και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

(γ) Άσκηση εποπτείας επί των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, που καθορίζονται με διυπουργική απόφαση, καθώς και κάθε άλλης αθλητικής εγκατάστασης που ανήκει στον Δήμο.

Υλοποιεί δράσεις και προγράμματα στον τομέα, του Αθλητισμού, συμπληρωματικά με τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Μεριμνά για την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων που απευθύνονται στους νέους και συμμετέχει στους σχεδιασμούς και τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Υλοποιεί δράσεις και προγράμματα στον τομέα της Νέας Γενιάς, συμπληρωματικά με τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Τηρεί το μητρώο νέων που παραλαμβάνει από το Γραφείο Παιδείας και αναλαμβάνει δράση για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων.

 

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects