Τμήμα Κοινόχρηστων Χώρων, Οδοποιίας, Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και Σηματοδοτήσεων

Προϊστάμενος

            Προΐσταται, επιβλέπει και κατευθύνει τα γραφεία του Τμήματός του.

            Εισηγείται τα θέματα αρμοδιότητάς του στον άμεσο προϊστάμενό του, Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών.

            Παραλαμβάνει την αλληλογραφία του Τμήματός του και στη συνέχεια τη διανέμει στα οικεία γραφεία για ενέργεια.

            Φροντίζει για την συνεργασία του Τμήματος με άλλα Τμήματα του Δήμου.

            Μεριμνά και είναι υπεύθυνος για τη σύννομη, ορθή και ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων της αρμοδιότητάς του.

  1. Γραφείο Κοινοχρήστων χώρων

Συντάσσει και υλοποιεί μελέτες για κάθε είδους έργα ή εργασίες διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων, φροντίζει για την διαμόρφωση, συντήρηση και εξωραϊσμό τους.

Είναι υπεύθυνο για την προκαταρκτική πρόταση ανάπλασης ορισμένης περιοχής. Συνεργάζεται με τον Διευθυντή για την κατάρτιση των όρων δημοπράτησης έργων και προμηθειών αρμοδιότητας του και εισηγείται τον ορισμό επιβλέποντα από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Εκδίδει τις άδειες για εκτέλεση από τρίτους διαφόρων εργασιών  και υποστηρίζει τεχνικά το τμήμα Αυτεπιστασίας για έργα αρμοδιότητάς του.

  1. Γραφείο Οδοποιίας

Έχει την ευθύνη σύνταξης των μελετών που έχουν σχέση με την κατασκευή οδών, κρασπεδορείθρων, ανακατασκευή και συντήρηση οδών, εκτελεί και υλοποιεί τις μελέτες των ανωτέρω έργων.

Φροντίζει για την προώθηση και τον προγραμματισμό των σχετικών έργων και μελετών, παρακολουθεί την έγκαιρη διεκπεραίωση τους και σε συνεργασία με τον Διευθυντή, εισηγείται την κατάρτιση όρων δημοπράτησης έργων αρμοδιότητας του και τον ορισμό επιβλέποντα από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Επίσης εκδίδει τις άδειες για εκτέλεση από τρίτους, διαφόρων εργασιών σε οδούς και μεριμνά για την αποκατάσταση τομών έργων που θα εκτελεστούν από άλλους φορείς.

Σε συνεργασία, με το τμήμα Διαμορφώσεων , υλοποιεί κατασκευές πεζοδρομίων και εποπτεύει τα συνεργεία του Δήμου που εκτελούν σχετικές εργασίες με αυτεπιστασία.

Καθορίζει με εισήγησή του την τιμή μονάδας των σχετικών ανταποδοτικών έργων.

Εκδίδει τις άδειες για εκτέλεση από τρίτους διαφόρων εργασιών αρμοδιότητας του, μεριμνά για την αποκατάσταση τομών έργων που θα εκτελεστούν από άλλους φορείς και υποστηρίζει τεχνικά το τμήμα Αυτεπιστασίας για έργα αρμοδιότητάς του.

  1. Γραφείο Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και Σηματοδοτήσεων.

Έχει την ευθύνη σύνταξης των μελετών και υλοποίησης των έργων που έχουν σχέση με την σήμανση οδών, την κυκλοφορία και την στάθμευση καθώς και για τη δημιουργία ή μη θέσεων στάθμευσης σε συγκεκριμένους χώρους στην περιοχή του Δήμου.

Φροντίζει για την προώθηση και τον προγραμματισμό των σχετικών έργων και μελετών, παρακολουθεί την έγκαιρη διεκπεραίωση τους και σε συνεργασία με τον Διευθυντή, εισηγείται την κατάρτιση όρων δημοπράτησης έργων αρμοδιότητας του και τον ορισμό επιβλέποντα από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την λειτουργία των αστικών λεωφορειακών γραμμών, καθώς και τον καθορισμό των προδιαγραφών των στάσεων και των στεγάστρων αναμονής επιβατών αστικών και υπεραστικών γραμμών.

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects