Τμήμα Ελέγχου Καταστημάτων, Επιχειρήσεων κ.λ.π

Προϊστάμενος

Προΐσταται, επιβλέπει και κατευθύνει τα γραφεία του τμήματος.

Εισηγείται τα θέματα αρμοδιότητάς του στον άμεσο προϊστάμενό του , Διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας .

Παραλαμβάνει την αλληλογραφία του τμήματός του και στη συνέχεια τη διανέμει στα οικεία γραφεία προς ενέργεια.

Μεριμνά και είναι υπεύθυνος  για τη σύννομη, ορθή και ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων αρμοδιότητάς του και την τήρηση των σχετικών με αυτές διατάξεων.

1.Γραφείο Ελέγχου Καταστημάτων και Επιχειρήσεων

Το Γραφείο αυτό ασκεί τις αρμοδιότητες των περ. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 15, 16, 21 και 22 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3731/2008.

Μεριμνά για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εντός των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και εν γένει στους χώρους που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του.

  1. Γραφείο Εποπτείας Κοινόχρηστων Χώρων.

Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την ύδρευση, άρδευση και την αποχέτευση, όπως αυτές περιλαμβάνονται στην εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η Δημοτική  Αρχή.

      Ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η Δημοτική Αρχή για την χρήση των αλσών και κήπων, των πλατειών και των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων.

      Ελέγχει την τήρηση των όρων οι οποίοι προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η Δημοτική Αρχή για την χρήση και λειτουργία των δημοτικών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά υπαίθριων δραστηριοτήτων.

      Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην υπαίθρια διαφήμιση καθώς και τον έλεγχο της τήρησης Ειδικότερων Προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων, που τυχόν έχουν τεθεί με τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, από τη δημοτική αρχή. Έχει εν γένει την ευθύνη της εφαρμογής των ισχυουσών διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση και επιμελείται την εφαρμογή του νόμου περί υπαίθριας διαφήμισης, απαντά στις αντιρρήσεις των πολιτών, ενημερώνει τους παραβάτες προς συμμόρφωση και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, προκαλεί απόφαση Δημάρχου για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών Επιγραφών. Συγκεντρώνει και διαβιβάζει στις σχετικές εκθέσεις ελέγχων υπαίθριας διαφήμισης στο Γραφείο Ρύθμισης Εμπορικών  Δραστηριοτήτων – αδειοδοτήσεων – διαφημίσεων κ.λ.π. του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης και Παρατηρητηρίου Απασχόλησης και Διασύνδεσης, για την επιβολή προστίμου.

      Τηρεί αρχείο των ελέγχων και των αποτελεσμάτων τους και παρέχει στατιστικά στοιχεία. Ελέγχει την τήρηση της Καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου και γενικότερα την τήρηση των κανόνων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η Δημοτική Αρχή, για την αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης και των οικισμών.

      Διενεργεί ελέγχους σε καταστήματα ή επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, περίπτερα και οικοδομές για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, την άδεια των οποίων εκδίδει το αρμόδιο γραφείο και συντάσσει τις σχετικές εκθέσεις ελέγχου.

      Συγκεντρώνει και διαβιβάζει όλες τις σχετικές εκθέσεις ελέγχου προς το αρμόδιο τμήμα για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων με τις προϋποθέσεις και τους όρους της κείμενης νομοθεσίας. Τηρεί αρχείο των ελέγχων και των αποτελεσμάτων τους και παρέχει στατιστικά στοιχεία.

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects