Αυτοτελές Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Προϊστάμενος

Προΐσταται, επιβλέπει και κατευθύνει τα Γραφεία του Τμήματός του.

Εισηγείται τα θέματα αρμοδιότητάς του στον Δήμαρχο.

Παραλαμβάνει την αλληλογραφία του Τμήματος του και στη συνέχεια τη διανέμει στους υπαλλήλους για ενέργεια.

Αρμοδιότητες Τμήματος

  1. Επιμελείται, προγραμματίζει και οργανώνει εορτές, εράνους και διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου.
  2. Επιμελείται για τη συγκέντρωση, ταξινόμηση και φύλαξη φωτογραφιών, ταινιών, δημοσιευμάτων κλπ σχετικών με εορτές και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το Δήμο ή συμμετείχε ο Δήμος σ’ αυτές.
  3. Μεριμνά για τη σύνταξη και έκδοση ενημερωτικών δελτίων, διαφημιστικών εντύπων και αφισών, για την ενημέρωση του κοινού, επί δημοτικών θεμάτων και των πάσης φύσεως εκδηλώσεών του.
  4. Τηρεί τα απαραίτητα για τις δημόσιες σχέσεις του Δήμου, στοιχεία, πληροφορίες και στατιστικά δελτία, καθώς και το αρχείο δημοσιευμάτων που αφορούν το Δήμο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.
  5. Μεριμνά για την έγκαιρη εκτύπωση και αποστολή των προσκλήσεων καθώς και για την έγκαιρη εκτύπωση αφισών, καταλόγων, διαφημιστικών εντύπων, προγραμμάτων κλπ.
  6. Επιμελείται της διοργάνωσης, υποδοχής και φιλοξενίας ημεδαπών και αλλοδαπών αντιπροσωπειών και προσωπικοτήτων.
  7. Επιμελείται της διαδικασίας μετάβασης στο εξωτερικό, του Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων ή εκπροσώπων του Δήμου, για υπηρεσιακούς λόγους.
  8. Οργανώνει τις αδελφοποιήσεις του Δήμου και παρακολουθεί όλα τα σχετικά με αυτές θέματα.
  9. Οργανώνει και προετοιμάζει ημερίδες και συνέδρια.
  10. Επικαιροποιεί τις πληροφορίες που αναρτώνται στις ιστοσελίδες του Δήμου, στο διαδίκτυο (σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών) και διαχειρίζεται καταχωρήσεις, διαγραφές, επικαιροποιήσεις των ανακοινώσεων στους ηλεκτρονικούς και μη πίνακες του Δήμου.
  11. Ενημερώνει τους πολίτες για τις επιδιώξεις και τους στόχους του Δήμου και δραστηριοποιείται στην προσπάθεια προαγωγής και εκπλήρωσης των τοπικών συμφερόντων.
  12. Παρακολουθεί δημοσιεύσεις του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ή εκπομπών στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ενημερώνει σχετικά τα όργανα διοίκησης και τις Υπηρεσίες του Δήμου και μεριμνά για την προετοιμασία ανάλογων δημοσιεύσεων με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.
  13. Συνεργάζεται με τους δημοσιογράφους και οργανώνει συνεντεύξεις Τύπου, επιμελείται των ενημερωτικών εκδόσεων και εκπομπών του Δήμου στα ΜΜΕ και σχεδιάζει, εισηγείται και εφαρμόζει προγράμματα προβολής του έργου και των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος.
  14. Επικοινωνεί και συνεργάζεται με οργανώσεις και σωματεία, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με το Δήμο.
  15. Μεριμνά για την κατάλληλη διακόσμηση του Δημοτικού Καταστήματος και των αιθουσών αυτού ή οποιουδήποτε άλλου χώρου, κατά τις διενεργούμενες από το Δήμο τελετές.
  16. Μεριμνά για το σημαιοστολισμό, για τη φωταγώγηση και διακόσμηση γενικά της πόλης και των δημοτικών καταστημάτων, κατά τις εθνικές και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.
  17. Προτείνει στη Δημοτική Αρχή και υποστηρίζει εκδηλώσεις που στοχεύουν στη γενικότερη αναβάθμιση του Δήμου.
  18. Επικοινωνεί με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενημερώνει τη Δημοτική Αρχή για τη διεθνή γενικότερα και ευρωπαϊκή ειδικότερα θέση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects