Τμήμα Ελέγχου κυκλοφορίας, στάθμευσης αυτοκινήτων κ.λ.π

Προϊστάμενος

            Προΐσταται, επιβλέπει και κατευθύνει τα γραφεία του Τμήματός του.

            Εισηγείται τα θέματα αρμοδιότητάς του στον άμεσο προϊστάμενό του, Διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας.

            Παραλαμβάνει από το Διευθυντή την αλληλογραφία του Τμήματός του και στη συνέχεια τη διανέμει στα οικεία γραφεία για ενέργεια.

            Μεριμνά και είναι υπεύθυνος για τη σύννομη, ορθή και ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων της αρμοδιότητάς του.

1.Γραφείο Ελέγχου Στάθμευσης

Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τη κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων , την επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του Ν. 2696/1996, όπως ισχύει, για την παράνομη στάθμευση των οχημάτων.

Οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται, παράλληλα και κατά περίπτωση από την Ελληνική Αστυνομία. Όταν κατά την άσκησή τους επιλαμβάνονται και ο Δήμος και η Ελληνική Αστυνομία, τον συντονισμό τον έχει η Ελληνική Αστυνομία. Τηρεί αρχείο Αναφορών/δελτίων στο οποίο καταγράφονται περιστατικά και συνθήκες που επηρεάζουν τον έλεγχο στάθμευσης από τους υπαλλήλους του γραφείου.

Επικοινωνεί και βρίσκεται σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας – Τροχαίας - Άμεσης Δράσης κ.λ.π., για θέματα, προβλήματα και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Ελέγχου στάθμευσης.

Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα και μεριμνά για την απομάκρυνσή τους.

Εποπτεύει τη λειτουργία ελεγχόμενης στάθμευσης, όπως νόμος ορίζει, επιβάλλει πρόστιμα και κυρώσεις και γενικά έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας αυτής.

Εξετάζει τις αιτήσεις για παραχώρηση θέσεων στάθμευσης σε άτομα με αναπηρία ή άλλες κατηγορίες ατόμων ή φορέων, εισηγείται ανάλογα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μεριμνά για την εφαρμογή της σχετικής απόφασης. Σχεδιάζει και κατανέμει το προσωπικό του γραφείου σε τομείς υπηρεσίας με βάση τις εκάστοτε ανάγκες της διενέργειας ελέγχων.

2.Γραφείο Διαχείρισης Κλήσεων και Υπηρεσιών

Παραλαμβάνει τις κλήσεις που επιδίδονται από την Τροχαία, Άμεση Δράση, Αστυνομικό Τμήμα κ.λ.π. για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας , του Κανονισμού Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος και γενικά των Κανονισμών του Δήμου, τις ταξινομεί και αξιοποιεί αυτές προκειμένου να χρεώσει τους παραβάτες για την καταβολή των χρηματικών προστίμων εφόσον δεν έχουν ήδη εξοφληθεί.

            Συγκεντρώνει και διαβιβάζει όλες τις κλήσεις που καταχωρεί το γραφείο, στο αρμόδιο γραφείο του τμήματος Εσόδων και περιουσίας για την περαιτέρω επεξεργασία, τη βεβαίωση και ταμειακή είσπραξη.

            Δέχεται και διεκπεραιώνει τις γραπτές ενστάσεις του κοινού για τα θέματα παραβάσεων στάθμευσης που βεβαιώνονται από τους υπαλλήλους του Τμήματος.

            Τηρεί τα αρχεία των αιτημάτων και των ενστάσεων των πολιτών. Συνεργάζεται με το γραφείο Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθ/τας Φωτισμού, Φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, Τέλους Ακίνητης περιουσίας κ.λ.π., για τον επανέλεγχο της επιφάνειας ακινήτων για τη ορθή χρέωση των Δημοτικών Τελών και ειδικότερα βιομηχανιών, βιοτεχνιών, ξενοδοχείων, νοσοκομείων και Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, Αθλητικών Χώρων και Επαγγελματικών Χώρων. 

copyrights © 2023-2024 Evolution Projects